Nina Castén Yhteisöllisyyden puolesta välinpitämättömyyttä vastaan

MAMMA-MIA, KAIKKI ON SUHTEELLISTA

  • Kuva: Yle 23.6.2016
    Kuva: Yle 23.6.2016

Huh. Eilinen päivä ja sen mukanaan tuomat uutiset ”uudesta demarista” tuntuivat todella hämmentäviltä. Itse tunsin Maria Tolppasen ihan muun yhteyden kautta, mutta en ollut koskaan lukenut näitä hänen blogejaan ja kirjoituksiaan. Kun eilen nousi erityisesti demareiden keskuudesta myrsky siitä, miten noin rasistisia tekstejä kirjoittanut henkilö voi niin radikaalisti ja yhtäkkiä muuttaa mielipidettään ja sitoutua täysin toisenlaisiin arvoihin, huolestuin, että millaisesta uudesta demarista tässä todella onkaan kyse.

Demarikentän anteeksipyynnön vaatiminen Tolppasen menneisyyden teoista oli mielestäni erittäin aiheellista. Upea asia, että tämä julkinen anteeksipyyntö on nyt myös Maria Tolppaselta tullut. Kyllä uudelle alulle voi ja pitääkin antaa silloin mahdollisuus. Toivottavasti tämä henkilö seisoo aidosti uusien arvojensa takana. Sen pystyy vain aika näyttämään. Rasismia ei puolueemme voi hyväksyä yhdeltäkään jäseneltään, ei nyt eikä jatkossa, tämäkin on päivänselvää.

Vuonna 2010 Maria Tolppanen saapui YLEn TV-kameroiden ja kuvausmiehistön kanssa Helsingistä Raaseporiin haastattelemaan Veijo Baltzaria hänen kotiinsa koskien silloin erittäin pinnalla ollut romanien kerjäläiskysymystä. Pääsin tällöin seuraamaan haastattelua.  Tolppanen oli erittäin asiallinen ja todella kunnioittava taiteilijaa ja tulevaa kulttuurineuvosta kohtaan. Kaiken lisäksi Veijo Baltzarin persoonallinen ja terävä näkökulma mustalaisten holokaustin jatkumosta tähän päivään – kerjäläisyyden taustoja analysoitaessa -  tuli esille; hyvä reportaasi siitä syntyi. Tsemppiä Marialle. En lähde googlailemaan niitä kirjoituksia, joita en ole lukenut. Enkä halua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Reijo Jokela

Olisiko tuollainen anteeksipyyntö ja katumusmenettely valtakunnankin tasolla hyvä juttu. Maahanmuuttja, joka on aikaisemmin kannattanut demokratian ja ihmisoikeuksien vastaista uskontoa/ideologiaa pakotettaisiin tekemään julkinen anteeksipyyntö ja vaihtamaan arvomaailmansa demokratiaan kuuluvaksi, hyväksynnän ehtona?

Seppo Hildén

"mustalaisten holokaustin jatkumosta tähän päivään – kerjäläisyyden taustoja analysoitaessa.."

Hetkinen, hetkinen, holokausti tarkoittaa kansanmurhaa polttamalla. Sen suoritti Hitler aikoinaan mutta tietääkseni romaaneja ei ole sen jälkeen uuneissa polteltu. Blogisti kertonee sen sitten tavatessaan Baltzarille.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tolppanen olisi ollut uskottava, jos olisi jatkanut omassa ryhmässään kuten Mustajärvi aikanaan. Nyt hän petti äänestäjänsä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Tiedätkö siis, mistä Maria Tolppasen pitäisi tarkalleen ottaen irtisanoutua, ja mitä pyytää anteeksi?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Varmaankin punakapinasta johon ainakin osa demareista osallistui.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Varmaan sekin, mutta tässä blogissa vedettiin rasismikortti esiin ilman perustelua. Niin perinteistä. Ei mitään perusteluja, ei mitään.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kiva alku Tolppasella demareissa, ensimmäisenä julkinen nöyryytys.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Mikä tosin oli vasta alkua; Nasima ehdottaa Tolppaselle seuraavaksi translain allekirjoittamista.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jos kiusaaminen jatkuu Tolppasen pitää erota tai olla liittymättä demareihin.

Istuihan James Hirvisaarikin kautensa loppuun vaikka oli erotettu perusuomalaisista, uskoisin sen onnistuvan Maria Tolppaseltakin.

Kun seuraa nykyistä menoa eduskunnassa, meno näyttää aika lohduttomalta, puolueet ja politiikka puolueissa näyttävät oleva hukassa.

Politiikasta näyttää tullen Uusimaalaisten yksin oikeus, vaikka heitä on alle 30% Suomalaisista. Toisaaltaan Uusimaa on 3% Suomen maa-alasta tarvimmeko me uudenmaan maakuntaa ja uusmaalaisia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lesdatialaiset konttauttivat Rauhanyhdistyksissään, mutta Tolppasta konttautetaan tervetuliastoivotuksin julkisesti, oikein hänelle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Konttaisko Aimo?, tuskin konttaisi. Lestadiolaisista en tidä, enkä heidän rituaaleistaa mitään.

Ilmeisesti konttauttaminen on pääministeri Juha Sipilän ja Timo Soinin mukaan siirtynyt toisiinkin puolueisiin.

Tähänkö Aimo uskoo, nöyryytä ihmistä sitä uskollisempi hän on sinulle.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

On hyvin hienoa, sivistynyttä ja aatteellista syyttää ihmistä rasistiksi, tietämättä mitä hän on sanonut tai kirjoittanut. Olen kuullut... Huh! Se että ihmettelee parveilevia nuoria miehiä ja toivoo heidän olevan töissä ei tee ihmisestä rasistia, ei sitten millään. Mutta on se hienoa osallistua maailman parantamiseen, kun se tapahtuu puoluetta vaihtamalla. Paranee kaikki oletetut vaivat. Kyse on äänestäjänsä pettäneestä entisestä demarista ja persusta, nykyisestä demarista.

Käyttäjän NinaCastn kuva
Nina Castén

Muutamakin, jo lentäväksi lauseeksi tässä kontekstissa muodostunut, hänen aiemmin lausuma kommentti valitettavasti riittää. Tai blogin sulkeminen rasistisen sisällön vuoksi. Siinä on ihan tarpeeksi evidenssiä. Mutta toivottavasti tämä kaikki on jo menneisyyttä edustaja Tolppasen kohdalla

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Sivusto oli nimennyt esimerkkinä rasistisesta kirjoittelusta kaksi kirjoitusta. Toinen käsitteli maahanmuuttajien saamia sosiaalitukia, toinen katupartioita.

Blogaaja.fi katsoo Tolppasen antaneen tukensa uusnatsien ja rikollisten rasistisille katupartioille. Tolppanen itse toteaa tukevansa naisrauhaa takaavia ja raiskauksia estäviä katupartioita."

Eli sosiaalitukia (en ole varma miten) ja katupartioita on käsitelty, ja tämä on ollut rasistista? Tolppanen tukee (ilmeiseisesti edelleen?) katupartioita - onko tämä väärin/tuomittavaa SDP:ssä?

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

Näinhän se menee, kenen puolueessa olet sen lauluja laulat. Tolppanen kirjoitti blogejaan Persujen sateenvarjon suojassa ja veti herneen nenäänsä, kun yp ilmoitti sulkevansa blogin rasististen tekstien vuoksi. Persutkin ymmärtävät rasismin hävettäväksi, mutta jäsenet saavat esittää maahanmuuttokriititisiä lausuntoja ilman puuttumista puoluejohdon taholta. Nyt kun opportunisti palasi demareihin, ei anteeksipyyntö ja irtisanoutuminen vanhoista teksteistä ollut edes vaikeaa. Läpinäkyvää!

Risto Laine

Jotenkin näin sen ymmärsinkin, että retoriikka "kohdata erilailla ajatteleva ihminen", on saanut absurdin merkityksen. Yksi ajatus, yksi mieli, yksi arvomaailma, muita katsotaan nenänvartta pitkin.

Toimituksen poiminnat